Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία

Το μαγευτικό ομορφιάς μοναστήρι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ, στο δρόμο ανάμεσα στους Δελφούς και το Χριστό. Κτισμένο βορειοδυτικά του Χριστού, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, στέκει αγέρωχο ατενίζοντας μέχρι και τα βουνά της Πελοποννήσου.

Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία

Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία

Ακολουθήστε το δρόμο για την Ιτέα. Έπειτα από 3 χιλιόμετρα οδήγησης από το κάμπινγκ στρίψτε δεξιά. Υπάρχει μια πινακίδα που σας οδηγεί στο ιστορικό μαγευτικής ομορφιάς μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 500 μ , στο δρόμο ανάμεσα στους Δελφούς και το Χρισσό. Κτισμένο βορειοδυτικά του Χρισσού, σε απόσταση 7 χιλιομέτρων, στέκει αγέρωχο ατενίζοντας μέχρι και τα βουνά της Πελοποννήσου.

Υπήρξε ορμητήριο και καταφύγιο των αγωνιστών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Στις 24 Μαρτίου 1821 υψώθηκε η σημαία της Επανάστασης  και μάλιστα 30 από τους 100 Μοναχούς της Μονής, πήραν μέρος στις μάχες όπου έπεσαν ηρωικά.

Ο επισκέπτης σήμερα μπορεί να θαυμάσει κυρίως το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού, με παραστάσεις από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλά και την πολύτιμη βιβλιοθήκη του, με χειρόγραφα έγγραφα και επιστολές από την περίοδο της επανάστασης.


Area Maps