Μουσείο Άγγελου Σικελιανού

Το Μουσείο Δελφικών Φεστιβάλ στεγάζεται στο σπίτι του Άγγελου και της Εύας Σικελιανού, το οποίο αποτελεί πλέον ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.

Μουσείο Άγγελου Σικελιανού

Το σπίτι χτίστηκε το 1927, δυτικά των Δελφών, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο με θέα τον Παρνασσό, τους Δελφούς και την κοιλάδα της Άμφισσας.

Τα φεστιβάλ των Δελφών διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1927, με πρωτοβουλία του μεγάλου λογοτέχνη μας, Άγγελου Σικελιανού και της Αμερικανίδας συζύγου του Εύας Πάλμερ-Σικελιανού, κάνοντας το όραμα της Δελφικής Ιδέας πραγματικότητα και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι Δελφοί είναι ο Ομφαλός της Γη.

Το φεστιβάλ είχε τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, συγκεντρώνοντας πολυάριθμους ανθρώπους από τις τέχνες και τη λογοτεχνία, δημοσιογράφους και πολιτικούς από όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς, το τεράστιο κόστος των φεστιβάλ είχε ως αποτέλεσμα την πτώχευση της οικογένειας Σικελιανού και έληξαν το 1930.

Οι εκθέσεις του μουσείου περιλαμβάνουν φωτογραφικό και έντυπο υλικό από τα Φεστιβάλ των Δελφών, κοστούμια από τις παραστάσεις αρχαίου δράματος, το περίφημο σαλόνι της Εύας Σικελιανού, χειρόγραφα κείμενα από τον ποιητή και άλλα αντικείμενα.


Χρήσιμοι χάρτες της περιοχής